Choď na obsah Choď na menu
 


NEVINA CALABRESE

8. 8. 2014

                    Suroviny

  • 200g     hl.múka
  • 200ml   mlieko
  • 1PL        maslo
  • štipka soli
  • 1ks        vajco
  • kukuričná múka (múka na palentu)

         Plnka:

  • mozzarella na platky a šunka

 

                  Postup:

  1. Mlieko privedieme s maslom a solou dovaru.Odstavíme a nasypeme rýchlo múku.
  2. Silno miešame do hladkého cesta.
  3. Vezmeme si gulku cesta a rozvalkame na cca pol cm a do vnútra dáme plnku.Zatvoríme na jednej strane, okraje dobre pritlačíme.
  4. Takto pripravene to začneme obalovat vo vajci a múke na palentu a vyprážame vo väčšom množstve oleja.
  5. Su chutné teplé aj studené.

 

            Prajem dobrú chuť :-D

 

Náhľad fotografií zo zložky Recepty